Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ότι ο εγκέφαλος μεταξύ ανδρών και γυναικών λειτουργεί διαφορετικά.
Εμείς δυστυχώς είμαστε σαν το DOS. Κάνουμε μόνο μια λειτουργία την φορά και αυτή κατόπιν προγραμματισμού.
Από την άλλη οι γυναίκες είναι σαν τα Windows 7. Πολλές λειτουργίες μαζί σε διάφορα παράθυρα και διαθέσιμη μνήμη για άλλες λειτουργίες.
Είμαι σίγουρος ότι το έχετε παρατηρήσει. Αν όχι κοιτάξτε μια συνάδελφό σας.
Πίνει καφέ, μιλάει στο τηλέφωνο και πληκτρολογεί. Εγώ τώρα δακτυλογραφώ αυτές τις γραμμές και έχω αποκοπεί από τις υπόλοιπες λειτουργίες – τόσο πολύ – που οι γυναίκες μου στο σπίτι με ρωτάνε το ίδιο πράγμα τρεις φορές για να τους απαντήσω.
Αλήθεια λέω…
Ακόμα και οι ξανθιές, για τις οποίες έχουν κυκλοφορήσει τα πάμπολλα ανέκδοτα ο εγκέφαλός τους λειτουργεί έτσι. Απλά το τρίπτυχο CUP D[1] – Χαζή – Σέξι, πιστεύουν ότι έχει πέραση.
Δεν φταίνε βέβαια αυτές, αλλά η κλασσική αμερικανιά πρότυπο που μας έχει περάσει από την εποχή του Baywatch, όταν για να κρατήσεις μια σειρά με χαζοσενάριο επιστρατεύεις όλη την Silicon Valley και κάθε ανέραστος λιγούρης περίμενε τις ταλαντούχες ηθοποιούς να κρεμαστούν στα περίπτερα με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα ή και καθόλου.
Ποιος από εμάς δεν έχει βρεθεί σε γυναικοπαρέα;
Πόσες λέξεις είπατε;
Δέκα; Τριάντα; Πενήντα; Στη καλύτερη περίπτωση εκατό…
Το κέρατό μου, έγινε το κεφάλι μου καζάνι… αυτό δεν είπατε στο τέλος;
Φυσικά και το είπατε.
Φίλοι μου δεν φταίνε οι γυναίκες γι αυτό. Η διαφορετικότητα στη λειτουργία του εγκεφάλου τους, τους δίνει το πλεονέκτημα Να μιλάνε και Να ακούνε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Εμείς Είτε Ακούμε, Είτε Μιλάμε


Με τον κολλητό σας όταν σχολιάζετε κάνα πιπίνι που πέρασε από δίπλα σας με super μίνι, θα κάνει τα σχόλιά του ο ένας θα σταματήσει και μετά θα μιλήσει ο άλλος.
Η διπλανή γυναικοπαρέα βλέπει έναν τύπο σαν να έχει βγει από την διαφημιστική καμπάνια του Armani, και επικρατεί το χάος. Μιλάνε και σχολιάζουν όλες μαζί…
Τις ακούτε από δίπλα και αυτό που σας έρχεται στα αυτιά είναι μόνο ένα βουητό και αναρωτιέστε πως καταλαβαίνει η μια την άλλη. Το ξαναλέω.
Οι γυναίκες μιλάνε και ακούνε ταυτόχρονα.
Πόσες φορές έχετε τσακωθεί με αδερφή, μάνα, γκόμενα, σύζυγο, συνάδελφο, γιατί την ώρα που μιλούσατε σας διέκοπτε για να πει κάτι;
Να δω πότε θα κόψεις αυτή την παλιοσυνήθεια να με διακόπτεις…
Ποτέ…
Δεν το έκαναν επίτηδες. Απλά έτσι λειτουργούν.
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα είστε σε μια παρέα και θα περιστοιχίζεστε από γυναίκες μην περιμένετε να σας δώσουν τον λόγο γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πιαστεί ο σβέρκος σας με το να κοιτάτε γύρω – γύρω.
Απλά ανοίξτε το στόμα σας και αρχίστε να μιλάτε και εσείς.
Θα τις εντυπωσιάσετε και θα συμμετάσχετε και εσείς στη συζήτηση. Όσο μπορέσετε βέβαια διότι ο πολυθεματικός τους εγκέφαλος περνάει από θέμα σε θέμα πιο γρήγορα απ’ ότι εμείς μπορούμε να φανταστούμε. Έτσι πάντα βρισκόμαστε μια φάση πίσω.
Κλείστε το ρημάδι όμως, όταν βγείτε ραντεβού.
Ξέρετε με πόσους πριν από εσάς έχουν βγει και τους έχουν πει τα χίλια μύρια όσα, ότι δηλαδή η Coca-Cola θα κλείσει χωρίς την ύπαρξή τους, έδωσαν την τελευταία πινελιά στο νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας και ότι υπήρξαν οι πρωτεργάτες του CERN;
Κάντε ερωτήσεις, αφήστε τες να μιλήσουν και να σας διακόψουν όσες φορές χρειάζεται (τώρα ξέρετε το γιατί), μέχρι και να φτάσουν σε βαθύτερες εξομολογήσεις. Εξάλλου όταν μια γυναίκα βγάλει τα εσώψυχά της είναι σαν να έχει βγάλει τα μισά της ρούχα.
Οπότε τι μένει;
Τα άλλα μισά…

 


[1] Μέγεθος στηθόδεσμου.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]